Viisi perussääntöä hiusten talvihoitoon

Talvi on hiusten kannalta kaikkein epämiellyttävintä aikaa, sen aikana menetämme eniten ravitsevia ainesosia ja olemme alttiina ulkoisille haittatekijöille. Sen ei pitäisi tulla yllätyksenä, että kun sesonki vaihtuu, tulisi myös hiustenhoidon muuttua. Kuinka pitää huolta hiuksista talvella? Esittelemme viisi sääntöä hiustenhoidosta.

talvikausi.jpg

#1 Lakki on pakollinen

Usein naiset eivät halua käyttää lakkia, koska tietenkään hiukset eivät näytä hyvältä lakin pois ottamisen jälkeen. Kuitenkin tärkeämpää tulisi olla hiusten terveys, ei häikäisevä hiustyyli. Matalalla lämpötilalla ja hyytävällä tuulella on negatiiviset vaikutuset hiuksien rakenteeseen ja myös juuriin, jotka voivat vahingoittua.

Sinun ei tulisi jättää pipoa kotiin talvella, voit vaikka valita löysän pipon, joka on tehty villasta, puuvillasta tai muusta hellävaraisesta materiaalista. Älä unohda pestä lakkia, voit raikastuksen jälkeen huuhdella pipon huuhteluaineela, tai voit suihkuttaa lakin sisään antistaattista nestettä, joka estää hiusten sähköistymisen.

#2 Hellävarainen pesu ja ravitseminen

Kiistatta hiusten kunto on huonompi talvella, joten niitä tarvitsee myös hoitaa, jotta ne eivät mene entistä huonompaan kuntoon. Kun peset hiuksia talvella, valitse hellävaraiset tuotteet ja käytä shampoota ja hoitoainetta vuorotellen. Lakin alla olevat hiukset rasvoittuvat nopeammin ja niitä tarvitsee pestä useammin, joten pidä huoli että et latista niitä enempää raskailla tuotteilla.

Talvella hiustenhoidossa on tärkeää myös muistaa ravita hiukset kunnolla. Talvisin hyviä ovat luonnolliset kasviöljyt ja kaikki öljypohjaiset tuotteet. Kylmimpien kuukausien aikaan valitse tuotteita, jotka ovat rikkaampia sisällöltään; sellaisia, joissa on enemmän perusvoiteita sekä silikonia ja parafiinia, mutta ei kuitenkaan glyseriiniä.

#3 Rajoita hiustenkuivaajan käyttöä

Talvisin hiukset ovat alttiina todella kuivalle ja kuumalle ilmalle, kuten esimerkiksi autoissa, busseissa tai lämmitetyissä huoneissa. Tähän aikaan vuodesta kannattaa välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Paras on antaa hiusten kuivua itsestään talvella, mutta mikäli se ei ole mahdollista, käytä ionisoivaa hiustenkuivaajaa ja kuivaa vain 80 prosenttisesti ja anna loput kuivia itsestään.

#4 Kunnollinen, ravintorikas ruokavalio

Älä huijaa itseäsi, sillä mitä syöt on suuri merkitys hiustesi kuntoon. Mikäli et tue hiuksia tarvittavalla määrällä ravintoaineita se vaikuttaa niiden kuntoon talvella, koska tällöin vitamiinien ja mikroravinteiden tarve on suurin. Pelkästään ulkopuolinen hoito ei ole tarpeeksi tehokas, jos ruokavaliosi ei tue hiusten kasvua sisältä käsin.

#5 Oikea hiustyyli

Talvi ei ole suotuisa hiuksille, tästä syystä esimerkiksi mekaanisia vahingon aiheuttajia tulee välttää. Kylminä päivinä lakin alla paras on palmikko tai ranskanletit. Tällä vältyt hiusten takkuuntumiselta kun otat lakin pois päästä ja latvat ovat myös suojatut.