Tukkeuttavat kosmetiikkatuotteet – syylliset aknen ja mustapäiden syntyyn

”Täm tuote tukkii ihohuokoset”. Me kuulemme tämän lausee useammin ja useammin ja voimme todeta, että yhä useammalla nuorella tytöllä on mustapäitä. Miksi näin tapahtuu? Koska he tietämättään käyttävät tuotteita jotka sisältävät ainesosia, jotka edesauttavat mustapäiden syntyä ja ärsytystä kasvojen iholla. Pahimmissa tapauksissa haittapuolet näkyvät jo muutamassa päivässä tai tunnissa. Ihon puhdistaminen mustapäistä on aikaa vievää, ja yleensä epäonnistuu.

kauneudenhoito.jpg

Yleisesti jaamme tukkeuttavat kosmetiikkatuotteet kahteen eri ryhmään: niihin, jotka aiheuttavat aknea, ja niihin, jotka aiheuttavat mustapäitä. Me puhumme tuotteista, jotka aiheuttavat aknea, kun ihon vointi huononee muutaman tunnin päästä kosmetiikkatuotteen käyttämisestä. Se yleensä johtuu tuotteen aiheuttamista ihonalaisista paiseista. Ainesosat, jotka saattavat aiheuttaa tämäntyyppisiä oireita ovat esimerkiksi: lanolin, glycerol and SLS.

Kosmetologiassa yleensä esiintyy myös toisen tyyppistä tukkivaa kosmetiikkaa. Puhumme niistä tuotteista jotka aiheuttavat mustapäitä muutaman viikon päässä siitä kun olet aloittanut tuotteen käyttämisen. Miten se on mahdollista? Jotkut tuotteet vain tukkivat ihohuokosia, tehden iholle mahdottomaksi hengittää tai uusiutua. Tästä syystä ihoon saattaa ilmestyä epäesteettisiä ihomuutoksia joista on hankala päästä eroon.

Entäpä tuotteet, jotka eivät aiheuta mustapäitä? Tämän tyyppistä informaatiota saamme enevisssä määrin valmistajilta, jotka kertovat tämän suoraa tuoteselosteessa. Ehkä se on totta, mutta ennen kuin ostat tuotteen josta et tiedä mitään, lue koostumuksesta kertova sisällysluettelo. Sinun tulisi karttaa seuraavia aineita: useimmat öljyt ja kosmeettiset voiteet, vitamiinit (A ja E ja C), panteolit, mineraalit (talkki, sinkki), emulgointiaineet (SLS, kaolin), alkoholi, vahat ja yrttiuutteet.