Tehokkain tapa käyttää Nanoil Retinol Face Serumia

paras retinolikasvoseerumi Nanoil

On selvää, että yhä useammat ihmiset ovat tietoisia retinolin hyödyistä iholle ja ovat siksi halukkaita käyttämään retinolituotteita osana ihonhoitorutiinia. Tehokas ikääntymistä hidastava ainesosa on sekä kosmetologien että kauneusalan ammattilaisten suosittelema. Tämä ei kuitenkaan tule yllätyksenä, sillä retinoli vähentää ikääntymisen merkkejä. Kun olet lukenut tämän artikkelin loppuun, tulet tietämään kaiken tarvittavan retinolista. Annamme myös lyhyen käyttöoppaan erinomaisesti nuorentavalle ihonhoitotuotteelle – joka kulkee nimellä Nanoil Retinol Face Serum.

Mitä retinoli oikein on?

Retinoli on yksinkertaisesti A-vitamiini. Se löydettiin 1930-luvulla ja sitä on käytetty kosmetiikka-alalla 80-luvulta lähtien. A-vitamiinin ominaisuudet ja hyödyt ovat tieteellisesti todistettuja ja jopa iholääkärit määräävät retinolituotteita erilaisiin ihovaivoihin.

Nanoil Retinol Face Serumissa käytetty A-vitamiini on monipuolinen ja sen työnkuvaan kuuluu:

 • pigmenttiläiskien vähentäminen
 • ihon silottaminen
 • ryppyjen tasoittaminen
 • aknen poistaminen
 • kimmoisuuden parantaminen
 • kevyt kuoriva vaikutus ja ihon uusiminen

Milloin on paras aika käyttää Nanoilin retinoliseerumia?

Retinoliseerumia suositellaan osaksi ihonhoitorutiinia kaikille 25-vuotta täyttäneille. Sen ikäisenä ajattelemme harvemmin ikääntymistä, mikä on harmi, sillä iho alkaa menettää kimmoisuutensa siinä iässä. Kollageenin ja elastiinin määrä vähenee vähitellen, joka johtaa ryppyihin ja elottomaan ihoon. Koska on huomattavasti ehkäistä kuin parantaa, on parempi alkaa käyttää retinolia ennen kuin ensimmäiset ikääntymisen merkit ilmestyvät kasvoille.

Retinolikasvoseerumi: aamulla vai illalla?

Retinolia sisältävät ihonhoitotuotteet ovat suunniteltu käytettäväksi illalla, koska iho uusiutuu yön aikana ja illalla käytetyt ravintoaineet pystyvät imeytymään syvälle ihoon. Kannattaa myös pitää mielessä, että retinolituotteiden käyttö aamulla saattaa lisätä aurinkoherkkyyttä – mutta ei välttämättä. Retinolia käyttäessä tulee silti aina muistaa aurinkosuoja, eli muista levittää iholle SPF-tuotetta ennen kotoa lähtöä.

Miten Nanoil Retinol Face Serumia käytetään?

Ensin meikki pestään pois, iho puhdistetaan ja iho pyyhitään kasvovedellä. Nyt on Nanoilin kasvoseerumin aika. Seerumia laitetaan 2-3 tippaa iholle ja se levitetään tasaisesti sormenpäillä. Kun seerumi on imeytynyt täysin tai 20-30 minuuttia käytön jälkeen on tärkeää käyttää kosteusvoidetta tai yövoidetta. Retinolituotteita käyttäessä on muistettava SPF-tuotteiden käyttö aamuisin. SPF30-voide tai enemmän on hyvä valinta.

Miten usein Nanoil Retinol Face Serumia käytetään?

Mikäli et ole koskaan ennen käyttänyt retinolituotteita, käytä sitä kerran ja odota 7 päivää ennen seuraavaa käyttökertaa. On tärkeää antaa iholle aikaa tottua retinoliin. Viikon kuluttua käyttövälin voi lyhentää kahteen käyttökertaan viikossa ja jos iho ei reagoi negatiivisesti, retinolia voi käyttää 3 kertaa viikossa. Iholääkärit suosittelevat retinolituotteita käytettäväksi ihonhoidossa enintään 3 kertaa viikossa kahden päivän välein.

View this post on Instagram

A post shared by Nanoil (@nanoil.official)

Milloin retinoliseerumin käyttö voi olla huono idea?

Vaikka retinolin modernit muodot ovat nykyään turvallisia, ihon ärsyyntymisen riski on silti olemassa. On siis parempi olla käyttämättä retinolituotteita, kun on:

 • raskaana
 • imettää
 • iho on ärtynyt
 • iho saa BHA/AHA käsittelyjä
 • tulet viettämään monta päivää auringossa