Parhaat kasvoöljyt. Miksi käytämme niitä vapaaehtoisesti?

Ne ovat edullisia. Ne toimivat luonnollisesti ja sopivat ihon tarpeille. Ne ovat täynnä arvokkaita vitamiineja, hivenaineita, rasvahappoja ja antioksidantteja, joiden ansiosta ne pystyvät ravitsemaan, elvyttämään ja kaunistamaan ihoa. Mitä kasvoöljyjä käytetään useimmiten?

Nykyään luonnolliset ihonhoitomenetelmät ovat heräämässä uudelleen. Korvaamme mielellämme kalliit voiteet ja synteettiset tuotteet luomutuotteilla. Valitsemme öljyjä kasvonaamioiden sijaan, sillä ne toimivat harmoniassa ihollamme tapahtuvien luonnollisten prosessien kanssa. Kotonakin voi tehdä omia öljypohjaisia tuotteita ja öljyä voi käyttää voiteiden sijaan. Kiinnostavaa kyllä, luonnolliset öljyt eivät ole vaihtoehto ainoastaan kuivalle iholle – ne ovat hyödyksi myös öljyiselle iholle ja taistelevat aknea vastaan.

Parhaiden tulosten saamiseksi on käytettävä sopivia kasvoöljyjä. Rasvahapoilla on väliä – mitä enemmän rasvahappoja, sitä kuivuvampi (kevyempi) öljy. Lyhyesti sanottuna, öljyjä on seuraavia:

  • Kuivuvat öljyt – sopii öljyiselle, ongelmalliselle, aknealttiille iholle. Näitä ovat esimerkiksi ruusuöljy, hamppuöljy, tyrniöljy, iltahelokkiöljy, purasruohoöljy ja vadelmaöljy.
  • Semikuivuvat öljyt – täydellinen normaalille iholle ja yhdistelmäiholle. Esimerkkeinä manteliöljy, safloriöljy, aprikoosinkiviöljy, arganöljy, auringonkukkaöljy.
  • Ei-kuivuvat öljyt – ihanteellinen valinta ikääntyvälle, kuivalle ja ärsyyntyneelle iholle, esimerkiksi makadamia öljy, avokado öljy, hasselpähkinäöljy, persikkaöljy.

PARHAAT KASVOÖLJYT

On aika tutkia suosittuja öljyjä naisten keskuudessa. Tiedättekö, mitä ominaisuuksia suosituilla öljyillä on? Tutustutaan niihin!

Arganöljy

Alkuperäinen ja paras arganöljy tulee Marokosta ja se tuoksuu miellyttävän pähkinäiseltä, eikä siihen ole lisätty muita ainesosia. Arganöljy on valitettavasti yksi kalliimmista öljyistä markkinoilla. Raffinoimaton, kylmäpuristettu versio sisältää runsaasti omega-6 ja omega-9 rasvahappoja sekä antioksidanttista E-vitamiinia. Mitä se merkitsee? Että se ei ainoastaan ravitse ja kosteuta, se myös nuorentaa ihoa ja lievittää ärsytyksiä. Lisäksi siinä on tulehduksenvastaisia ominaisuuksia ja se tasapainottaa talirauhasten toimintaa. Arganöljyn säännöllinen käyttö palauttaa ihon jouston ja kosteuden sekä ehkäisee päänahan öljyisyyttä. Sopii parhaiten ikääntyvälle, kuivalle tai ärsyyntyneelle iholle.

Kookosöljy

Monet naiset ovat korvanneet kasvoöljyt kookosöljyllä, koska se kosteuttaa ja tasoittaa ihoa hyvin. Öljyn koostumus on huoneenlämmössä miellyttävä ja tuoksu raikkaan kookoksinen. Kookosöljyn suurin etu on suuri määrä lauriinihappoa, jossa on vahvoja antibakteerisia vaikutuksia. Tämän ansiosta kookosöljy pystyy taistelemaan aknea vastaan tukkimatta ihohuokosia. Kookosöljyä pidetään myös luonnollisena ryppyvoiteena. Kosteuttamisen lisäksi öljy antaa iholle pehmeyttä ja kiinteyttä.

Viikunakaktusöljy

Hyvin kevyt öljy mattapinnalla ja raikkaalla tuoksulla. Se imeytyy ihoon lähes täydellisesti, jonka ansiosta rasvaista ihonpintaa ei tarvitse pelätä. Se ei tuki ihohuokosia ja sopii hyvin kaikille ihotyypeille. Viikunakaktusöljy on valitettavasti (toisin kuin kookosöljy) yksi kalleimmista kosmetiikkaöljyistä. Yhden litran puristamiseen vaaditaan jopa puoli tonnia viikunakaktussiemeniä. Siihen kannattaa kuitenkin sijoittaa, koska se suojaa haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä, taistelee ryppyjä vastaan, lievittää kireyttä, kosteuttaa ja tasoittaa ihonväriä. Viikunakaktusöljyn säännöllinen käyttö poistaa myös T-alueen öljyisyyden kaltaisia ongelmia.

Marulaöljy

Afrikkalaiset norsut rakastavat tämän puun hedelmiä ja me voimme rakastaa sen vaikutuksia. Marulaöljy imeytyy hyvin jättämättä rasvaista tunnetta jälkeensä – vain hennon satiinipinnan. Öljy sisältää oleiinihappoa, C-vitamiinia, E-vitamiinia, flavonoideja ja paljon muuta. Näiden ainesosien ansiosta marulaöljy vahvistaa ihon hydrolipidikerrosta, kosteuttaa, vähentää raskausarpia ja muita arpia, vähentää punaisuutta sekä tasoittaa ryppyjä. Säännöllisesti käytettynä se elvyttää ja saattaa auttaa aknealtista ihoa.

Jojoba öljy

Jojoba öljy on itse asiassa vaha öljyn ominaisuuksilla, esim. sen koostumus. Öljyinen muoto ei estä täydellistä imeytymistä ihoon (ei rasita ihoa). Koostumukseltaan jojoba öljy muistuttaa oman ihomme talia. Ei siis ihme, että se sopeutuu ihon tarpeisiin ja imeytyy helposti. Öljy myös ehkäisee kuivuutta, elvyttää, vähentää vapaiden radikaalien haitallisuutta ja suojaa jopa UV-säteilyä vastaan. Antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta se sopii hyvin akneiholle.

Vadelmansiemenöljy

Hurmaava tuoksu mutta vadelmansiemenöljy pystyy myös muuhun. Öljy on monipuolinen, luonnollinen ja monitoiminen tuote. Se on kevyt ja siksi helppokäyttöinen, ja se imeytyy nopeasti jättämättä rasvaista pintaa iholle. Vadelmansiemenöljy on yksi parhaista UV-suojista, mutta ei siinä kaikki. Se kosteuttaa, saa ihon hohtamaan, ehkäisee ennenaikaista ikääntymistä, nopeuttaa haavojen paranemista, lievittää ärsytyksiä ja toimii antibakteerisesti. Kaikki tämä yhden viattoman näköisen öljyn sisällä.

Ruusuöljy

Monet naiset herkällä iholla rakastavat ruusuöljyä. Ruusuöljy on hyvä valinta näkyvistä hiussuonista kärsivälle iholle, koska se lievittää ärsytyksiä ja vähentää punoitusta todella hyvin. Se on arvokkaan A-vitamiinin ja karotenoidien lähde, jotka toimivat ryppyjä vastaan. Ruusuöljyn levittäminen silmien alueelle voi pienentää naururyppyjä. Tämäkään öljy ei rasita ihoa ja tarjoaa optimaalisen määrän ravintoaineita. Ruusuöljyä käytetään usein ikääntyvän ihon voiteiden korvikkeena.