Mihin riisipuuteria käytetään?

Riisipuuteri on puhdistettua riisitärkkelystä. Tässä muodossa sitä käytettiin vuosisatoja sitten Ayurvedassa tai holistisissa terveysrituaaleissa, joissa sitä käytettiin ihon tulehdusten hoitamiseen. 1500-luvulta lähtien aasialaiset naiset ovat käyttäneet riisipuuteria meikatessaan ja puhdistaessaan ihoa, koska se kerää öljyä tehokkaasti. Mitä muita ominaisuuksia riisipuuterissa piilee ja miten sitä käytetään? Mikä riisipuuteri pitäisi valita, miten sitä käytetään ja kenelle se sopii?

Riisipuuteri – ominaisuudet

Riisipuuteri kerää tehokkaasti talia ja kosteutta, joka sopii täydellisesti öljyiselle iholle. Lisäksi se antaa sileyttä, hehkua ja vähentää ihon kiiltoa pitkäksi aikaa. Riisipuuteri pitkittää meikin kestävyyttä, tarjoaa iholle UV-suojan ja sen sisältämien vitamiinien sekä hivenaineiden ansiosta se myös parantaa ihon kuntoa. Toinen hyvä puoli riisipuuterissa on sen monipuolisuus: se voi pitää meikin paikallaan, viimeistellä meikin ja sitä voi käyttää meikkivoiteena tai primerina. Kaikki nämä ominaisuudet tekevät siitä täydellisen kesätuotteen.

Riisipuuteri – käyttö

Riisipuuteri pehmentää, sileyttää ja vähentää kiiltoa. Lisäksi se parantaa tulehduksia tehokkaasti. Tästä syystä sitä suositellaan ongelmaihon hoitoon, etenkin öljyisen ihon ja akneihon.

Riisipuuteria on saatavilla eri versioina. Yleensä sitä myydään irtopuuterina mutta sitä saa myös kiinteänä puuterina. Tuote voi olla väritön tai värillinen. Ensimmäinen on varmempi valinta kaikille ihotyypeille, koska se ei värjää ihoa, vaan sekoittuu ihon luonnolliseen väriin.

Riisipuuteri vähentää ihon kiiltoa pitkäksi aikaa – vaikutukset kestävät paljon pidempään kuin tavallisten puutereiden. Tämä johtuu sen kyvystä kerätä talia.

Mikä riisipuuteri tulisi valita?

Riisipuuterin valinta on täysin yksilöllistä ja tuote tulisi valita tuotteen värin ja muodon perusteella. Näistä kriteereistä huolimatta on hyvä huomioida myös riisipuuterin laatu. Hyvälaatuisessa puuterissa on hyvin pieni määrä keinotekoisia lisäaineita. Sisältöluettelon kärkipäästä tulisi löytyä riisipuuteri itse, koska joissain tuotteissa puuteri korvataan talkilla. Riisipuuteri voi sisältää hajusteita (parfum) mutta se ei ole välttämätöntä, eli tuote sopii myös hajusteettomien tuotteiden kannattajille.

Miten riisipuuteria käytetään?

Riisipuuteria voi käyttää kahdella tavalla.

Ensimmäiseen kuuluu läpinäkyvän puuterin käyttö sileyttä antavana ja kiiltoa vähentävänä meikkiprimerina. Tässä tapauksessa riisipuuteria kannattaa käyttää mineraalimeikkivoiteen kanssa. Levitä ensin riisipuuteria ja sen jälkeen meikkivoide, peitevoide ja muut meikkituotteet.

Riisipuuteria voi myös käyttää viimeistelevänä tuotteena, eli aivan meikkaamisen loppupäässä. Tuloksena on mattapintainen iho.

Millä riisipuuteria käytetään?

Riisipuuteria voi käyttää eri tavoilla. Suosituimmat välineet tähän tarkoitukseen ovat sieni, huiska ja sivellin. Jokainen nainen saa tehdä oman päätöksensä, muistaen tämän:

  • puuterihuiska vähentää ihon kiiltoa ja viimeistelee meikin. Ota pieni määrä riisipuuteria huiskalle, ravista ylimääräinen tuote pois ja puuteroi valitut osat kasvoista tai koko kasvot;
  • puuterisieni on paras kiinteän puuterin käyttöön. Sieni tekee käytöstä helppoa missä tahansa;
  • puuterisivellin on kätevä apuväline riisipuuterin käytössä – oli kyseessä sitten tavallinen sivellin tai kabuki sivellin. Ota hieman puuteria siveltimelle, ravista ylimääräinen puuteri pois ja levitä kasvoille.

Riisipuuteri – kenelle se sopii?

Riisipuuteri on hyvä valinta naisille ongelmaiholla, esimerkiksi öljyisellä iholla, sekaiholla tai akneiholla. Tuote vähentää ihon kiiltoa ja nopeuttaa aknen paranemista tulehduksen ärsyttämisen sijaan.

Naiset normaalilla, kuivalla tai allergisella iholle voivat myös käyttää riisipuuteria huoletta, sillä se on hellävarainen tuote.

Yhteenvetona, riisipuuteri on monipuolinen tuote, joka voi viimeistellä meikin ihontyypistä huolimatta. Lisäksi se ei kuivaa, ärsytä tai aiheuta iholle allergioita.