Kuinka tunnistaa feikkihajuvesi alkuperäisestä parfyymistä?

Kasvavalla vauhdilla parfyymimerkit saavat todistaa kun heidän tuotteistaan tulee feikkiversioita markkinoille. Parfyymit ovat kaikkein kopioiduin tuote, ja tästä syystä aitojen versioiden ostaminen on välillä haasteellista. Monesti saatamme saada feikkituotteen, vaikka ostamme sen korkealaatuisesta kemikaliosta. Jotta et haksahtaisi tuoteväärennökseen, ohessa on muutama vinkki joiden avulla tunnistat väärennöksen aidosta. Kuinka siis tunnistaa halpa hajuvesi aidosta parfyymistä?

parfyymit.jpg

#1 HINTA

Älä huijaa itseäsi. On täysin loogista ja maalaisjärjellä huomattavaa, että kalliit parfyymit ei varmasti ole alennuksessa jossa ne maksavat 1/3 siitä hinnasta mitä ne normaalisti maksaisivat. Saatamme joskus saada parfyymit edullisempaan hintaan jos käynnissä on tarjouskampanja, joita kemikaliotkin joskus tekevät, mutta äärettömän edullisten hintojen tulisi herättää epäilykset.

#2 EAN-KOODI

Toisin kuin voisi kuvitella, mustavalkoinen viivakoodi tuotteen kyljessä kertoo paljon tuotteesta, kuten muun muassa tuotteen alkuperämaan. Jos haluat ostaa alkuperäisiä parfyymejä tunnetulta merkiltä, sinun tulisi tietää mistä ne ovat kotoisin. Viivakoodin tulisi olla samasta maasta kuin mitä alkuperämaa on, , koska ranskalaiset parfyymit tulevat aina Ranskasta, eikä niitä pulloteta missään Aasian maassa. Ensimmäiset viivakoodin numerot kertovat alkuperämaan, esim. 30-37 on Ranska, 80-83 on Italia.

#3 ERÄN SARJANUMERO

Eränumero, eli sarjanumero on toinen asia josta erotat feikkituotteen alkuperäiestä. Alkuperäisten tuotteiden pohjassa tulisi aina olla ohut, kirkas etiketti, jossa lukee selkeää kirjoitusta (esim. ”Eau de Toilette 50 ml”), ja sen vierestä löytyy eränumero. Jokaisella brändillä on oma uniikki numeronsa joka sisältää joko useita kirjaimia ja numeroita tai pelkkiä numeroita.

#4 ALKUPERÄMAA

Alkuperämaa saattaa olla myös kerrottuna pakkausteksteissä. Alkuperäisissä tuotteissa tämä tieto tulisi olla pienellä printillä laatikossa, esim. Made in France. Kaikki parfyymit, joissa lukee esimerkiksi ”London – Paris – NY” on epäilyksiä herättäviä.

#5 MUUT TIEDOT PAKKAUKSESSA

Pakkauksesta löytyy paljon tietoa, jota ei löydy monestakaan feikkituotteesta. Alkuperäisissä tuotteissa on tietoa tekopäivästä, kestävyydestä, koostumuksesta ja muusta. Feikkiparfyymeissä yleensä ei kerrota näitä tietoja.

#6 SUOJAKELMU PAKKAUKSEN PÄÄLLÄ

Jopa suojakelmu pakkauksen päällä voi antaa sinulle tietoa joka auttaa sinua erottamaan mitkä parfyymeistä ovat feikkejä ja mitkä alkuperäisiä. Voit aloittaa analysoinnin tästä tiedosta, sillä alkuperäisissä parfyymeissä on aina yhteen sulatettu folio joka on täydellisen tasaisesti pakkauksen pinnalla, eikä sitä ole koskaan liimattu. Liimattu kertoo siitä, että käsissäsi on feikkituote.

#7 SUOJAT PAKKAUKSEN SISÄLLÄ

Alkuperäisessä hajuvedessä ei ole sisällä ainoastana pullo, vaan sieltä löytyy myös pahvista tehdyt raamit, jotka pitävät parfyymipullon aloillaan laatikossa. Tuoteväärennösten tekijät haluavat usein säästää rahaa raameista, joten tiedät takuulla kyseessä olevan feikkituotteen jos ravistat laatikkoa ja jokin kolahtaa reunoihin.