Kuinka pitää parhaiten huolta hiuksista?

Se ei ole niin helppoa mitä kuvittelisi. Peset niitä, kampaat niitä ja laitat hoitoainetta, ja silti kunto voi olla heikko. Mahdollisesti jokaisella meistä on joskus ollut huonoja hiuspäiviä. Jokin törröttää toiselta puolelta, et saa kammattua jotain kohtaa kunnolla…. Jos et halua enää koskaan taistella näiden ongelmien kanssa, lue alhaalta kuin oikeanlainen hiusten käsittely näyttää.

hiukset.jpg

Milloin, miten ja millä hiukset tulisi pestä?

Tämä on ongelma joka koskettaa meistä lähes kaikki, ja siihen on yksinkertainen vastaus. Pese hiuksesi niin usein kun on tarvetta. Mitä tämä tarkoittaa? Toiset meistä pesevät hiukset joka päivä ja jotkut harvemmin. Kaikki usein riippuu hiustyypistä ja tuotteista joita käytämme. Valitse shampoo joka vastaa hiustesi tarpeisiin ja joka estää hilseilyä, kuivuutta ja rasvaisuutta. Tämän lisäksi on tärkeää myös se, miten pesemme hiuksemme. Laita shampoota märkiin hiuksiin ja sormenpäillä hiero päänahkaa. Pese khiuksesi kahdesti, koska vain silloin voit päästä kokonaan eroon hilseestä, talista ja muista epätoivotuista asioista. Huuhtele hiuksesi viileällä vedellä sulkeaksesi hiusten suomut.

Mitä varten hoitoaine on?

Tämä viimeistelee hiustenhoidon. Aine tulisi valita sen mukaisesti millainen on hiustyyppimme tai päänahkamme. Hoitoaine parantaa raitojen kuntoa, sulkee hiussuomut ja auttaa parantamaan kosteustasapainoa hiuksissa ja helpottaa niiden kammattavuutta. Tätä tulisi laittaa puhtaisiin mutta märkiin hiuksiin, aloittaen puolesta välistä hiuksia latvoihin saakka. Muutaman minuutin jälkeen huuhtele hoitoaine pois. Sinun tulee tehdä tämä huolellisesti jotta hoitoainetta ei jää hiuksiin aiheuttamaan ärsytystä, painoa tai hiuksien tai päänahan rasvaisuutta.

Hiustenkuivaaja, suoristin ja kiharrin ovat pahimmat vihollisesi!

No, ehkä ei täysin. Mutta kuiva lämpö imee hiuksista kosteuden eikä varmasti tee hyvää hiuksillesi. Suortuvista tulee kuivat, mattapintaiset ja heikot, ja sinulle ilmestyy kaksihaaraisia. Haluatko lopettaa hiustenkuivaajan, suoristajan tai kihartimen käytön? Et tietenkään, mutta käytä näitä maltillisesti. Ennen kuin aloitat muotoilun, laita hiuksiin lämmöltä suojaavaan hoitoainetta. Pidä hiustenkuivaaja 20cm päässä päästäsi ja kun hiukset ovat suoristetut tai kiharretut, laita hiuksiin jätettävää kosteuttavaa hoitoainetta.