Kuinka lukea kosmetiikan sisällysluetteloa?

Toisin kuin saattaisi vaikuttaa, kosmetiikkatuotteiden sisältö ei ole kovinkaan monimutkainen ymmärtää. Sinun tulee muistaa vain muutama yksinkertainen asia. Kuten myöhemmin käy ilmi niin jopa pisimmätkin latinankieliset nimet eivät ole ongelma. Muista, että valmistajien täytyy luetella kaikki ainesosat sisällysluetteloon, myös ne jotka eivät ole niin suosittuja ainesosia kuten parabeenit.

Ennen kuin alat lukemaan sisällysluetteloita sinun tarvitsee tietää viisi yksinkertaista sääntöä. Ensiksi todella tärkeätä on tietää järjestys, jossa ainesosat luetellaan. Alussa luetellaan INCI:n ainesosat mitkä ovat kosmetiikassa tärkeimmät. Lopussa luetellaan ne, jotka eivät ole niin tärkeitä. Toiseksi, ne ainesosat jotka luetellaan hajusteiden (parfyymien) jälkeen on käytetty vain pieni määrä, mikä ei tarkoita etteikö ne aiheuttaisi silti ihoärsytystä. Nekin ainesosat mitkä ovat lueteltuna viimeisinä voivat aiheuttaa herkkyyksiä. Kolmanneksi, parhaat kosmetiikkatuotteet ovat niitä, joissa on mahdollisimman vähän ainesosia ja aina vain parempi jos ne ovat luonnonaineita. Yritä myös valita sellaiset kosmetiikkatuotteet joiden sisältö on sinulle tuttu.

etiketit.jpg

Kaksi muuta sääntöä koskee toivottuja ainesosia, ja niitä, jotka saattavat aiheuttaa ihoärsytystä. Ensimmäiseen ryhmään kuuluu: kasviöljyt (paitsi mineraaliöljyt tai niin sanotut parafiinivahat), kosteuttavat ainesosat kuten glyseriini, hunaja, aloe vera ja sokeri sekä antioksidantit vitamiinit C, E, A ja B3 sekä koentsyymi Q10. Silkki, keratiini, kaura ja vehnä proteiinit, ainesosat jotka lievittävät ihoärsytystä allantoiini, pantenoli ja etelänarnikki. Toiseen ryhmään kuuluu: pesuaineet (SLS), säilöntäaineet (parabeenit), hajusteet ja alkoholi.

By knowing the above rules of reading cosmetics’ composition, you can go ahead and visit chemist’s. Certainly, you’ll choose products which will meet your expectations and will take good care of your skin. Read the composition closely and nothing is going to surprise you.

Tiedostamalla yllämainitut asiat, voit huoletta mennä kosmetiikkakaupoille. Tottakai valitset sellaisen tuotteen, joka kohtaa odotuksiasi ja on hyväksi ihollesi. Lue sisällöt tarkkaan niin mikään ei tule yllätyksenä.