Kuinka huolehtia rasvaisesta, seka- ja akneihosta?

Se ei ole niin yksinkertaista miltä se vaikuttaa. Rasvainen, seka- ja akneiho ovat todella vaikeita hoitaa: rasvaisuus ärsyttää ihoa ja suurin syy tähän on hormoonit. Mikä on paras tapa hoitaa näitä ihotyyppejä?

Tärkeimmässä roolissa tässä ovat puhdistus, kosteutus ja kuorinta tuotteet. Oikean tuotteen valinta on vaikeaa koska tuotteen täytyy vastata ihon tarpeisiin. Parhaat kosmetiikkatuotteet poistavat ylimääräisen talin, liuottavat meikin, suojaavat luonnollista pH-tasapainoa ja kosteuttavat. Mikäli tällaiselle on tarvetta tarvitsemme apteekin kosmetiikkatuotteita. Yksi tehokkaimmista on Cetaphil ja Physiogel. Hyviin tuloksiin päästään myös yrttiuutteilla, mutta ne täytyy yhdistää muihin ihonhoitotuotteisiin. Kasvojen syväpuhdistukseen todella tehokas tapa on käyttää kasvoharjaa, se poistaa kuollutta ihosolua, mustapäitä ja bakteereja ihon pinnalta.

ihotyypit.jpg

Oily, combination and acne skin very often have to deal with blackheads. If you want to get rid of them once and for all then use fruit acids. Exfoliation treatment should be performed by professional beautician. Usually necessary is to visit beauty parlour few times for full treatment. After finished course skin needs to regenerate. At this point you will need moisturising and soothing cosmetics like fruit face masks or serum with the snail slime.

Rasvaisen, seka- ja akneihon omaavat usein kärsivät myös mustapäistä. Mikäli haluat päästä niistä kerralla eroon käytä hedelmähappoja. Kuorintahoito kannattaa käydä teettämässä kauneudenhoitoalanammattilaisella. Yleensä nämä saadaan hoidettua muutamalla käyntikerralla. Hoidon jälkeen ihon tarvitsee uusiutua, joten muista käyttää kosteuttavia ja rauhoittavia kosmetiikkatuotteita kuten hedelmäkasvonaamiota tai seerumeja, jotka sisältävät etanan limaa.

Rasvaisen, seka- ja akneihon hoidossa tärkeää on järjestelmällinen kosteutus. Sinun ei tule olla huolissaan että kosteuttavat aineet pahentaisivat rasvaista ihoa. Tietenkin sinun tulee olla varovainen tiettyjä ainesosia sisältävien kosmetiikkatuotteiden kanssa, koska ne saattavat aiheuttaa ärsytystä, kuivamista, tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa mustapäitä. Sinun tulisi välttää: öljyjä, klyseriiniä, alkoholia ja parafiinivahoja.

Ongelmia vastaan sinun tulee taistella yksikerrallaan. Tarvitset antibakteerisen meikkivoiteen jota laitetaan tiettyyn kohtaan kasvonaamion kanssa. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin, ettet purista finnejä, mustapäitä tai näppylöitä. Kun poistamme ihosta epätäydellisyyksiä voimme pahentaa ihon kuntoa, mikä saattaa aiheuttaa tulehduksia ja jättää arpia. Mikäli haluat päästä eroon mustapäistä käänny ihotautilääkärin puoleen. Lääkäri antaa oikeat lääkkeet ja ihonhoito tuotteet siihen, tai mene kosmetologille joka hoitaa kasvosi.