Kaikkein yleisimmät fatkat ja myytit hiuksista

Hiustenhoito on tärkeää, mutta samalla kun katsoo uusia vinkkejä, on hyvä muistaa eräs asia; se, mikä toimii yhdellä, saattaa olla toisen kohdalla todella huono keino. On olemassa tiettyjä uskomuksia, jotka ovat lopullisesti iskostuneet päihimme. Katsotaanpa mitkä näistä ovat totta ja mitkä tarua.

faktat-ja-myytit.jpg

[MYYTTI] Pitkään ja usein kampaaminen parantaa hiusten laatua

Meidän isoäitimme uskoivat, että säännöllinen hiusten harjaaminen parantaa verenkiertoa iholla, jolloin hiuksemme saavat enemmän ravitsevia ainesosia. Uskollisena tälle myytille, naiset ja tytöt kampasivat uskollisesti hiuksia joka ilta. Nykypäivänä tiedämme, että liian usein harjaaminen saattaa vain aiheuttaa kaksihaaraisia ja sähköisiä hiuksia.

[MYYTTI] Saadaksesi hiukset oikeasti puhtaaksi, ne tulee pestä kaksi kertaa peräkkäin

Tämä uskomus todennäköisesti tuli kampaajilta, jolloin useiden hiushoitojen jälkeen hiukset pestään vähintään kahdesti ellei useamminkin. Todellisuudessa hiusten peseminen kahdesti on turhaa jos emme käytä erittäin hankalasti pestävää öljyä. Liiallinen määrä shampoota saattaa tehdä ihostamme herkän ja hiuksista sähköiset.

[FAKTA] Me menetämme enemmän hiuksia syksyllä ja keväällä

Valitettavasti, hiusten lähteminen saattaa lisääntyä jopa nelinkertaiseksi syksyisin ja keväisin. Syksyllä ja keväällä hormonitasomme nousevat, joka vaikuttaa hiusten uusiutumiseen. Saatamme kärsiä suurestakin hiusten menettämisestä, joka yleensä muutaman kuukauden päästä normalisoituu.

[MYYTTI] Jos hius lähtee irti juurineen, sen tilalle ei kasva uutta hiusta

Terveen hiuksen elinkaari on keskimäärin neljä vuotta, vaikkakin tämä saattaa vaihdella riippuen olosuhteista. Tämän jälkeen hiuksen juuri ikääntyy ja kuolee, mutta se irtoaa vasta kun se työntyy ulos uuden juuren työntäessä sitä pihalle, siitä kohtaa, mihin se on kasvanut.

[MYYTTI] Harmaiden hiusten nyppiminen mahdollistaa sen tilalle kasvavan pigmenttiä menettämättömän hiuksen

Hiusten väri riippuu melatoniinin määrästä, joka saa alkunsa soluissa, jotka vaikuttavat hiusten kasvuun. Jos karvatuppi lakkaa tuottamasta pigmenttiä, myös seuraava hius tulee olemaan vähäpigmenttinen. Sinun ei tulisi nyppiä tai kiskoa yksittäisiä harmaita hiuksia, koska se saattaa heikentää karvatupin rakennetta.

[FAKTA] Vitamiinit voivat tehokkaasti pysäyttää hiusten lähtemisen

Vitamiinit ovat erittäin tarpeellisia hiusten kasvun ja juurien vahvistamisen kannalta. Vitamiinien syöminen on erittäin tehokas keino pysäyttää hiusten lähteminen. Hiusjuuret ovat usein tukossa saasteista, ja tästä syystä ne eivät pysty hyödyntämään verenkierron mukana tulevia vitamiineja. Tämän takia on kehitetty hiuspohjaan hierottaavt vitamiiniseerumit, joilla voit varmistaa hiusten vitamiinin saannin suoraa.

[MYYTTI] Kaljuutta on ainoastaan miesten keskuudessa

Naiset todennäköisesti toivovat, että kaljuus olisi vain miesten ongelma, mutta myös naiset saattavat kärsiä kaljuudesta. Naisten tapauksessa kaljuuntuminen ei koskaan ole kokonaisvaltaista samalla tavoin kuin miehillä, joiden kaljuus yleensä liittyy androgeeneihin, eli niin kutsuttuihin mieshormoneihin.