Hoitokeinoja tummille silmänalusille ja turvotukselle

Monet naiset kärsivät näkyvistä tummista silmänalusista. Niiden peittämiseksi meillä on kaksi vaihtoehtoa, voimme käyttää ihonväristä vahvaa peitevoidetta tai neutralisoida tummuutta vaaleammilla tuotteilla. Silmäpusseja on vaikeampi piilottaa. Miten voimme hoitaa tummia silmänalusia ja silmäpusseja silmien alla?

Hoitokeinot tummille silmänalusille

Hoitokeinon valinta tulisi riippua ihontyypistä. Kuivaihoisten naisten tulisi suosia kosteusvoiteita, koska ne ovat usein kevyempiä. Lisäksi peitevoiteet kerääntyvät usein ryppyihin ja korostavat niitä. Toisaalta on vaikeaa löytää mitään raskasta kauneustuotetta, joka ei korostaisi ryppyjä, joten niitä kannattaa käyttää pienissä määrissä. Tummien silmänympärysten väriä neutralisoivat peitevoiteet ovat paras valinta. Jos haluamme peittää silmänaluset täysin, voimme käyttää peittävää meikkivoidetta tai toista peitevoidetta, tällä kertaa ihonväristä.

Jos tummat silmänaluset ovat tummempia kuin muu iho, käyttämässämme peitevoiteessa tulisi olla kirkastavia ainesosia. Näitä kannattaa myös käyttää, jos kulmakarvat saavat silmän alaosan näyttämään tummalta. Tässä tapauksessa kevyt peitevoide on hyvä valinta, sillä se kirkastaa tummuutta ja tuloksena kasvot näyttävät kokonaan kirkkaammilta.

Mikä peitevoide tulisi valita?

Tummien silmänalusten neutralisointiin käytetään kahta tuotetta: ensimmäinen sävy neutralisoi tummuutta ja toinen sopii ihonsävyymme.

Jos etsit neutralisoivaa väriä, muista nämä:

  • tuotteet keltaisella värillä neutralisoivat violetteja ja punaisia sävyjä;
  • pinkit, lohenväriset ja persikanväriset sävyt neutralisoivat ruskeita sävyjä ja oliivisävyjä;
  • persikanväriset ja aprikoosinväriset sävyt neutralisoivat violetteja ja sinertäviä sävyjä.

Miten peitevoidetta käytetään?

Peitevoiteita tulisi käyttää sormenpäillä, etenkin jos haluamme sen haihtuvan ihoon. Siveltimet ovat parempi valinta nestepeitevoiteisiin, jotka kuivuvat ajan myötä.

Ensimmäistä peitevoidetta levitetään meikkivälineellä ja taputellaan sitten sormenpäillä. Kerroksen tulisi olla ohut, sillä emme halua peittää silmänalusia, vaan muuttaa tummuuden sävyä. Ylimääräistä tuotetta voi hellävaraisesti pyyhkiä sormilla ja sitten alue taputellaan sileäksi.

Kun neutralisoiva peitevoide on kuivunut ja sekoittunut ihoon, on seuraavan tuotteen aika, eli ihonvärisen peitevoiteen tai peittävän meikkivoiteen. Tätäkin tuotetta kannattaa levittää sormenpäillä. Jotta kerroksesta tulisi tarpeeksi kevyt, tuotetta levitetään ensin ranteelle ja sieltä sormille. Ottaessamme tuotetta suoraan tuubista, sitä tulee usein liikaa ja jos levitämme sitä suoraan silmien alle saatamme häiritä alla olevaa meikkikerrosta.

Miten peitevoiteen saa pysymään paikoillaan ja kestämään kauan?

Jotta peitevoide pysyisi paikoillaan, sen päälle voi taputella pienen määrän puuteria. Tähän tarkoitukseen otetaan pieni määrä puuteria sormille ja hierotaan sormia yhteen, jotta puuteria ei olisi liikaa. Puuteria taputellaan sen jälkeen sormien avulla silmien alle. Tämän ansiosta mikään ei tartu voiteeseen, se ei keräänny ryppyihin, eikä se korosta ihon kuivuutta.

Puuterin laadulla on paljon väliä. Kaikki eivät näytä samalta iholla. Jotkut näkyvät selvemmin, toiset vähemmän, osa kirkastaa, osa vähentää kiiltoa. Suosittelemme mineraalipuutereiden käyttöä, jotka kirkastavat sekä vähentävät kiiltoa.

Hoitokeinot silmien turvotukselle

Tummat silmänaluset ovat suhteellisen pieni ongelma verrattuna silmäpusseihin, sillä niistä on paljon vaikeampi päästä eroon. Pusseista voi kuitenkin päästä eroon alla olevan niksin avulla.

Silmien turvotuksen vähentämiseksi, tälle alueelle tulisi asettaa jotain jäistä – esimerkiksi jääkompressio, geelikompressio tai jäätynyt lusikka. Viimeisenä mainittu on paras valinta, koska sen muoto muistuttaa silmää. Kylmyys saa verisuonet supistumaan ja tuloksena tavallinen verenkierto ja imunesteiden kierto palautuu.

Miten meikillä peitetään silmäpussit?

Tavallinen peitevoide ei tehoa silmäpusseihin ja turvotukseen yhtä hyvin. Silmäpussien peittämiseksi käytetään tummempaa peitevoidetta, joka muistuttaa ihonväriä, koska tumma väri siirtää huomiota pois alueelta – ja vaalea väri toimii päin vastoin – se suurentaa ja korostaa aluetta.

Toinen tapa on levittää vaaleaa peitevoidetta turvotuksen rajalle. Tässä tapauksessa tuotetta levitetään ohuena viivana tummaa rajaa pitkin. Vaalea väri täyttää siirtymä-alueen ja peittää sillä tavalla turvotuksen.

Ennen tätä kannattaa kuitenkin käyttää oranssia peitevoidetta, joka neutralisoi sinertäviä ja violetteja sävyjä silmien alla. Tuote taputellaan huolellisesti ihoon, etenkin silmäpussien reunoille. Tämän jälkeen levitetään vaaleampaa peitevoidetta paksummalla koostumuksella silmäpussien raja-alueelle, eli siihen mistä pussi alkaa. Sekoita ja viimeistele ihonsävyyn sopivalla peitevoiteella tai meikkivoiteella.