Hatut pois päästä! Hiustenhoidon 7 vaihetta

Kevät on juuri nurkan takana. On aika työntää villahuivit, paksut takit ja pipot vaatekaapin perälle. Jotta et säikähtäisi liikaa mitä hatun alta löytyy, kannattaa ehkä antaa muutama ajatus hiustenhoidolle. Meillä on sinulle 7 eri vinkkiä, joiden avulla voit suorittaa kevätsiivouksen päällesi.

Päänahan ja hiusten kunto voi muuttua dramaattisesti talven jälkeen. Tästä syystä tulisi pitää pieni tauko hiusten pesemisen ja kosteuttavien tuotteiden käytössä. Tauon ei kuitenkaan tule olla liian pitkä, koska kukaan ei taatusti tahdo elää rasvaisten ja latteiden hiusten kanssa koko ajan. Jos sinulla on rasvainen päänahka, tarvitset proteiineja. Samanaikaisesti sinun tulisi jättää kosteuttavien tuotteiden käyttäminen tauolle. Saatat kokea sokerikuorinnan päänahalle helpottavaksi. Mutta, mikäli päänahkasi on kuiva ja hiuksesi ovat mattamaiset, tee juuri päinvastaisesti. Mitä muita asioita sinun tulisi muistaa?

Ensinnäkin, oikeanlainen hiustenpesu. Kevätaikaan hiukset saattavat menettää rasvaansa, jonka vuoksi niitä ei tarvitse pestä niin usein. Pesemisen harventaminen tekee hyvää hiuksille ja päänahalle. hiustenhoito.jpgKäytä pesussa pehmeää shampoota, hiero päänahkaa ja huuhtele haalealla vedellä. Tämän jälkeen laita hoitoainetta 2/3 pituudelle. Painele ylimääräinen vesi hiuksista paperiin ja tämän jälkeen pyyhkeeseen. Myös kampaaminen on tärkeää. Oikeanlainen hiusten harjaaminen stimuloi hiustuppeja, parantaa verenkiertoa ja estää staattisuutta sekä hiusvaurioita. Valitse oikeanlaiset hiustenharjaustaktiikat. Kolmanneksi, hiustenkuivaaja ei ole ihan niin paha mitä kuvitellaan. Mutta tässäkin tulee muistaa oikeanlainen taktiikka. Sinun ei tulisi koskaan kuivata läpimärkiä hiuksia, ja kuivaajan tulee olla tarpeeksi etäällä päänahasta. Jos nojaat eteen ja alas, saat hiuksiisi ylimääräistä volyymia. Kun olet lopettamassa hiusten kuivaamisen, vaihda kuuma ilma kylmäksi, jotta hiussuomut sulkeutuvat.

Neljänneksi, hiukset tarvitsevat kosteutusta, eikä ainoastaan ulkoisesti (palaamme tähän myöhemmin). Tarvitset hiusnaamioita ja hoitoaineita. On tärkeä hankkia sellaiset aineet, jotka osuvat hiustesi kuntoon, tarpeisiin ja tyyppiin. Joskus on tarpeellista huolehtia hiuksista käyttämällä öljyjä, yrttejä tai erityisiä kosmetiikkatuotteita, joita saat hiussalongeista. Viidentenä kohtana on hiusten ravitseminen sisältäpäin. Tämä tarkoittaa käytännössä terveellistä ruokavaliota, jossa on tarpeeksi vitamiineja ja mineraaleja. Tuotteet, joiden on tarkoitus ravita hiuksia sisältävät A, B1, B2, E, PP vitamiineja. Voit myös kokeilla ravintolisiä sekä yrttiteetä.

Kuudentena, hiusten suojaaminen. Auringonsäteet, kloorivesi, kylmä tuuli ja alhaiset lämpötilat vaikuttavat negatiivisesti hiuksiimme. Tästä syystä, ennen kuin suuntaat rannelle, hyppäät altaaseen tai lähdet vaikka hiihtoreissulle, muista käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai hoitosuihketta. Viimeisenä, pidä huoli hiusten latvoista. Hiusten leikkaaminen ei ehkä nopeuta kasvua, mutta pääset eroon kuivista ja haarautuneista latvoista. Sitä paitsi, kampaajalla käyminen on rentouttavaa ja voit vaikka samalla vaihtaa koko tyylisi.