5 kosmetiikkatuotetta, jotka tulisi säilyttää jääkaapissa!

Naiset ymmärtävät pitää kosmettiikkatuotteet suljettuina, mutta yleensä paikoissa joissa he tekevät kauneudenhoitorutiininsa. Osa näistä on kylpyhuoneessa, osa makuuhuoneessa yöpöydällä. Emme yleensä ajattele missä nämä tuotteet tulisi säilyttää, vaan valitsemme paikan, jossa niille on tilaa. Meidän tulisi muistaa, että osa näistä kosmetiikkatuotteista tulisi säilyttää… Jääkaapissa!

Miksi?

Kosteus ja korkea lämpötila voivat vahingoittaa kosmetiikan tehoa. Jos haluat välttää parasta ennen – päiväyksen rajoitusta ja tehojen menettämistä, osa tuotteista tulisi säilyttää jääkaapissa. Matalat lämpötilat rajoittavat ilman pääsyä aktiivisiin ainesosiin kosmetiikka tuotteissa, mutta ne myös rajoittavat tuotteen pilaantumisriskiä. Tämän lisäksi viileässä säilyttäminen saattaa helpottaa turvonnutta ihoa, juurikin kylmän vuoksi.

kosmetiikkavinkit.jpg

Mitkä tuotteet tulisi säilyttää jääkaapissa?

1. Kasvovoiteet, joissa on aktiivisia ainesosia

Kaikki tuotteet, joissa on esimerkiksi C-vitamiinia, retinolia, peptidejä tai happoja, tulisi säilyttää viileissä lämpötiloissa. Viileässä ne eivät menetä tärkeitä ominaisuuksiaan. Tärkeä on myös muistaa säilyttää jääkaapissa orgaaniset voiteet, sillä ne eivät sisällä säilöntäaineita.

2. Kasvonaamiot

Ei ainoastaan kotitekooiset, vaan myös ostetut tulisis säilyttää jääkaapissa. Tätä keinoa suositellaan erityisesti heille, joilla on herkkä iho, sillä viilentävä naamio saattaa helpottaa ihon ärsytystä sekä vähentää punoitusta.

3. Silmävoiteet

Silmävoiteiden säilyttäminen jääkaapissa ei ole ainoastaan hyvä tapa saada se viilennettyä (tekee hyvää turvonneille ja tummille silmille), mutta matala lämpötila myös parantaa silmävoiteiden toimintakykyä, etenkin niissä tapauksissa, jotka sisältävät luonnollisia ainesosia.

4. Kynsilakat

Kynsilakkojen pitäminen jääkaapissa on hieman kiistanalaista. Jotkut sanovat, että matalat lämpötilat tekevät kynsilakasta paksua, eli tuote ei säilytä oikeaa muotoaan. Toiset taas ovat sitä mieltä, että jääkaappi pidentää tuotteen käyttöikää, ja että siitä tulee helpompikäyttöistä.

5. Kasvovedet/sumutteet

Kasvovesien säilyttäminen jääkaapissa on paras keino tehdä siitä kesäpäivän helpotus. Viilennetty, kostea sumu kasvoilla antaa pikaisen helpotuksen kuumana päivänä.