3 syytä miksi kasvoja ei tulisi pestä suihkussa

Suihku on loistava mahdollisuus raikastaa kasvot pitkän, väsyttävän illan (tai päivän) päätteeksi. Lämmin vesi kasvoilla tuntuu taivaalliselta – kivaa, mukavaa ja edullista! Mutta kannattaako niin tehdä?

kauneusvinkit.jpg

Jos peset kasvosi suihkussa, lopeta se nyt!

Laitat veden päälle, säädät lämpötilan ja paineen, kävelet höyryn alle ja ensimmäisenä päästät veden kasvoillesi. Tämä on normaali rutiini monelle joko aamuisin tai iltaisin, mutta kyse ei ole ainoastaan siitä. Lämmin vesi suihkuaa kasvoille antaen mukavan ieronnan. Valitettavasti kuitenkaan hyödyt eivät ole mukavuuden kanssa tässä samalla tasolla. Kasvojen peseminen suihkussa on vahingollista iholle. Miksi?

#1 KUUMA VESI AIHEUTTAA IHON ÄRSYTYSTÄ

Kukaan ei käske sinun ottaa suihkua kylmässä vedessä, mutta sinun tulee muistaa, että kuuma vesi saattaa aiheuttaa ihon ärsytystä kasvoillasi. Kasvojen iho on paljon herkempää kuin muun kehon iho, joten kuuma vesi saattaa jopa aiheuttaa palovammoja kasvoihin, vaikkakin vesi muulle keholle tuntuisi sopivalta. Tämän lisäksi kuuma vesi aiheuttaa punotusta, joka johtuu laajentuneista verisuonista.

#2 VESISUIHKU HANKAA IHOA

Kasvojen peseminen suihkussa on yleisesti ottaen niin miellyttävää, että annamme veden valua pitkin kasvoja hiukan pidempään. Normaali kasvojenpesu on lyhyempi. Mitä pidemmän aikaa vesi valuu kasvoja pitkin, sitä enemmän luonnollinen ihon suojakerros (pH-tasapaino) katoaa kasvoilta. Ihosta tulee kuiva ja tällöin on suurempi riski, että ulkoiset tekijät vahingoittavat ihoa.

#3 SHAMPOO SAATTAA OLLA VAHINGOLLISTA KASVOJEN IHOLLE

Pesemme suihkussa yleensä myös hiukset, joten kasvojen yläpuolelle tulee laitettua muun muassa shampoota ja hoitoainetta tai muita hiustenhoitotuotteita. Suihkun alla kasvosi altistuvat näille tuotteille, kun vesi valuu kasvojasi pitkin. Näiden tuotteiden sisältö saattaa aiheuttaa ärsytystä kasvoillesi.

Kuinka siis pitää huoli kasvoista suihkussa?

On mahdotonta täydellisesti suojella kasvoja suihkussa, koska ei suihkuun oikein voi maskiakaan naamalle laittaa. Voit kuitenkin rajoittaa kuuman veden kanssa lotraamista sekä kemikaalien pääsyä kasvoille.